Project Recharge

Wil je meedoen aan Project Recharge dan hebben we een heel mooie training voor jou. We starten met een Bootcamp in de meivakantie en daarna nog aantal keer aan de slag op donderdag middag/avond. De training is opgebouwd uit verschillende onderdelen, een deel meer praten en een deel meer ervaren en lekker dansen.  

We hebben een ontzettend leuke training ontwikkeld voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud. Deze training is bedoeld voor jongeren die zichzelf beter willen leren begrijpen en willen leren wat voor hen werkt bij stress of als er tegenslagen zijn. Als je jezelf goed kent, weet wat jij belangrijk vindt is het makkelijker om keuzes te maken die bij jou passen en daar ook voor te gaan. Dat geeft meer motivatie. We gaan aan de slag met een deel praten en een deel dansen. De thema’s die we bespreken komen terug in de dansvormen zodat het niet alleen uit praten bestaat maar echt over beleven gaat.  

 

De kernthema’s van de bijeenkomst zijn kennismaken, waarden, hobbels en stress, gevoelens, gedachten, zelfzorg en een plan voor na de training. 

 

In het dansgedeelte wordt er gestart met een Kick-off met verschillende stijlen. Zo zullen we elkaar snel leren kennen op een leuke en energieke manier. Na de Bootcamp wordt er toegewerkt naar een eindpresentatie, waarin de ontwikkeling en thema’s in dans overgebracht worden. Sherryl-Joy heeft veel ervaring als choreograaf en danscoach en zal de deelnemers begeleiding in dit proces. 

 

Voor wie : 

 • Jongeren tussen de 12 en 20 jaar 
 • Jongeren die willen dansen (dans ervaring is niet nodig)
 • Jongeren die wat steun kunnen gebruiken in zichzelf leren kennen 

Het is geen praatgroep of therapie, je hoeft niet alles van jezelf te delen. We hebben een aantal thema’s waar we mee werken, we werken in een werkboek en oefenen met elkaar, het gaat echt over jouw eigen leerproces. 


Informatie

Locatie:

in de dansstudio van Dansen in Friesland te Grou

Oedsmawei 24G - Grou

Binnenkomst via Sportschool FitConcept

Op loopafstand van het station

 

Data

Start = Direct na de zomervakantie

Dinsdag - 5 september = bootcamp

Donderdag - 7 september 

Zaterdag - 16 september

Donderdag - 21 september

Zaterdag - 30 september

Donderdag - 5 oktober

Zaterdag - 7 of 14 oktober = generale

Zondag - 8 of 15 oktober = eindpresentatie in theater 'De Harmonie'

 

Bootcamp = 16:30 - 20:30

Bijeenkomst Donderdag = 18:00 - 20:00

Bijeenkomst Zaterdag = 12:00 - 14:00

Show en generale tijden volgen nog

De kosten 

Voor dit project hebben we een subsidie ontvangen waardoor we de kosten per deelnemer zo laag mogelijk kunnen houden. Iedere deelnemer krijgt een totaalpakket van danslessen en een ACT training met een werkboek en de ervaring van een presentatie aan het eind. De trainers die dit pakket aanbieden hebben jarenlang ervaring in het werken met groepen, hierdoor voelen jongeren zich vaak snel op hun gemak en kan er echt gewerkt worden. Deze ervaring die jongeren hier mee opdoen kunnen ze  meenemen en de vaardigheden die je leert kun je overal inzetten. Voor het gehele pakket betalen deelnemers 126 euro.

€ 126,- (worden middels een tikkie vooraf in rekening gebracht)

 

Hiervoor krijg je:

- ACT Trainingen + Werkboek

- Dans workshop van gastdocent

- Dans trainingen / choreografie

- Project Recharge T-shirt

- Deelnemen aan de show

- en natuurlijk vooral geweldige ervaringen en handvaten voor de toekomst!


Op de hoogte gehouden worden?

Meld je aan voor de 'nieuwsbrief' 

 


Documenten en aanmelden


Wie zijn wij?

Marloes Faber - ACT Trainer

Dit is Marloes, een van de trainers van de ACT training van Project Recharge. Marloes werkt al jaren met kinderen en jongeren. Door haar rustige basishouding, begrip en vriendelijkheid zorgt ze direct voor een veilige sfeer in contact met jongeren. Daardoor voelen jongeren zich op hun gemak en stellen ze zich open om te leren.Sherryl-Joy Cramer - DANS Trainer

Dit is Sherryl-Joy, de choreograaf en dansdocent van Project Recharge. Zij heeft al meer dan 10 jaar ervaring als eigenaresse van een dansschool, waar kwaliteit en aandacht voorop staan. Sherryl-Joy probeert voor ieder kind te kijken welke stappen ze kunnen zetten in hun ontwikkeling en kinderen daarin te motiveren. Ook het sociale aspect vindt ze belangrijk, respect voor elkaar, elkaar aanmoedigen en iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Door haar energie en creativiteit weet ze kinderen en jongeren steeds weer te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Roos Damstra - ACT Trainer

Dit is Roos, een van de trainers van de ACT training van Project Recharge. Roos heeft veel ervaring in het werken met jongeren, de laatste jaren heeft ze dat met veel plezier gedaan als POH GGZ Jeugd. Roos houdt van leren en daarom doet ze nog een master gezondheidspsychologie. Roos weet in een groep altijd de energie te brengen en weet het praten over lastige dingen luchtig te maken.


Ervaringen van deelnemers

Jongeren die eerder meededen aan onze ACT training gaven aan: 

 • ‘Mijn weg ligt weer open, ik weet wat ik wil en dat geeft me rust’
 • ‘Ik voelde me thuis in de groep en voel me minder alleen nu ik weet dat er meer mensen zijn die worstelen met sommige dingen’
 • ‘Toen ik aan de training begon voelde ik me wat somber en grijs, nu aan het eind voel ik me positiever en kleurrijk'. 
 • ‘Ik weet dat ik niet de enige ben en dat ik hulp mag vragen’
 • ‘Ik weet wat mijn doelen zijn en dat motiveert me om er voor te werken’

Jongeren die les krijgen bij DIF geven aan: 

 • ‘Als ik dans hoef ik even niet te piekeren’
 • ‘Dansen geeft me ontspanning’
 • ‘In dansen kan ik mijn energie en gevoelens kwijt’
 • ‘In de dans kan ik kwijt wat ik met woorden niet altijd kan zeggen’
 • ‘Ik leer doelen stellen en er voor werken en merk dat ik vooruit ga’- Dans / Cultuur en werken aan jezelf